Coronavirus

Coronavirus: Huidige stand van zaken


Beste gasten, 

Allereerst willen we op deze plek onze dankbaarheid uitspreken aan al onze gasten. Niet alleen wordt begripvol gereageerd op de Coronavoucher (een initiatief van ANVR en SGR) maar ook krijgen we veel persoonlijke steunbetuigingen in deze moeilijke tijden. Ook een woord van dank aan onze belangrijkste partners: onze hotels, lokale partijen, Bio-Racer, Fuji, SKS en Born, voor hun vertrouwen, ondersteuning en hun geloof in fietsplezier.
Vanaf het begin van ons bestaan hebben we ons 100% ingezet voor persoonlijke service, goede kwaliteit en maximaal fietsplezier. En dat is ook precies de manier waarop we naar de toekomst kijken. De Coronacrisis is voor niemand makkelijk, maar we vertrouwen erop dat wij hier sterk uit gaan komen en weldra weer nieuwe fietsherinneringen kunnen gaan creëren op het fietsparadijs, samen met jullie.

We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Hieronder lees je de meest actuele stand van zaken

Update 3-9-2020

Op dit moment geldt er vanuit de meeste Europese landen een negatief reisadvies voor Mallorca. We annuleren daarom alle reizen met vertrekdatum t/m 19 september. Gasten die een reis geboekt hadden in deze periode, krijgen hierover persoonlijk bericht via de email.

Update 17-8-2020

Het Coronavirus lijkt weer op te leven in Europa. Duitsland en Nederland hebben zojuist een negatief reisadvies afgegeven voor Mallorca en grote delen van Spanje. 
We zoeken op dit moment uit wat dat precies betekent voor de geboekte reizen in het najaar en houden jullie via deze website, via onze nieuwsbrief en via facebook op de hoogte. 
Gasten die een reis hebben geboekt voor deze herfst ontvangen binnen enkele dagen een email.

Blijf gezond.
Familie Rompelberg
Tiny, Fred268km, Letizia en Jetse


Update 11-7-2020

We zijn weer open!
Ons hoofdstation in Playa de Palma, in Hotel Taurus Park, is vanaf 1 juli weer geopend. Je kunt hier dus terecht voor je fietsvakantie of huurfiets. 
We houden bij alles rekening met de lokaal geldende maatregelen en protocollen voor de toerisme branche.

Ondanks alles is het op dit moment prachtig fietsen op Mallorca!

Van 4 juli t/m 15 augustus organiseren we fietsvakanties in de Franse Alpen. Ook daar ben je van harte welkom en houden we ons uiteraard aan de maatregelen.

Hieronder lees je onze eerdere berichten rondom Corona, betreffende geannuleerde reizen van het afgelopen voorjaar:

Corona update 21-5-2020

Het Corona-virus (COVID-19) heeft een grote invloed op ieders leven. Ook in Spanje en op Mallorca worden er maatregelen genomen om het Coronavirus in te dammen. Deze worden langzaam maar zeker versoepeld, we houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. 

We annuleren alle reizen t/m 18 juni 2020. Tot die datum is ook de fietsverhuur gesloten.

Alle gasten met begindatum van hun reis van 15 maart tot en met 18 juni bieden we in samenwerking met het hotel twee mogelijkheden: 

  1. Kosteloze omboeking van de reis naar een datum later dit jaar. Hierbij zijn eventuele prijsverschillen ten gunste van de gast, of voor rekening van de gast. We zullen bij elke omboeking met het hotel in gesprek gaan en kijken of eventuele meerkosten beperkt kunnen worden. Voor maximale flexibiliteit verruimen we ons herfstseizoen dit jaar naar de periode van 28 augustus – 22 november. Fietsverhuur is – in normale omstandigheden – het hele jaar geopend.
     
  2. Compensatie in de vorm van een Coronavoucher* t.w.v. 100% van de aan ons betaalde reissom (vlucht, arrangement, huurfiets, groepstickets). De Coronavoucher is een initiatief van branchevereniging ANVR en garantiefonds SGR om reizigers een passende compensatie te bieden en reisorganisaties in staat te stellen deze tijd te doorstaan. Deze voucher is geldig voor boekingen binnen 12 maanden na uitgifte (de reisdatum kan buiten deze periode vallen) en voor al onze reisproducten zoals arrangementen, fietshuur en vliegtickets. Reizen geboekt met deze voucher vallen onder de garantieregeling van de SGR.
     

We gebruiken het emailadres solutions@fredrompelberg.com om met onze gasten te communiceren over de oplossing die elke gast het beste past. We doen ons best om omboekingen zo snel mogelijk te verwerken en de vouchers zo snel mogelijk op te sturen. 

Was jouw fietsvakantie gepland met een startdatum tussen 15 maart en 18 juni? En heb je nog geen mail ontvangen? Dan is er wellicht technisch iets mis gegaan. Stuur ons dan even een mailtje via solutions@fredrompelberg.com en dan helpen we je graag.

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar weer in betere tijden op Mallorca.

Vriendelijke groeten,

Familie Rompelberg
Tiny, Fred268km, Letizia en Jetse

* Achtergrondinformatie over de Coronavoucher:

De huidige Corona-crisis heeft een omvang en een economische impact die in de na-oorlogse geschiedenis nog niet is voorgekomen. De reisbranche is één van de zwaarst getroffen branches, omdat momenteel geen reizen kunnen plaatsvinden en er ook vrijwel geen reizen geboekt worden. Dat stelt de reisbranche voor enorme financiële problemen. Veel kosten zijn reeds vooruit betaald, zoals b.v. vluchten en hotels, en in ons geval b.v. ook fietsen en kleding. 

Normaal gesproken heb je volgens de wet recht op volledige restitutie van je reissom, als de reisorganisatie jouw reis annuleert. Deze wet die jou als reiziger beschermt, is voor reisorganisaties in deze situatie niet uitvoerbaar. Er is geen geld om nu de geannuleerde reizen terug te betalen. Als reizigers nu hun geld opeisen, vallen reisorganisaties om, staan werknemers massaal op straat en worden veel gasten gedupeerd.

Als oplossing in deze impasse hebben garantiefonds SGR en reisbrancheorganisatie ANVR het initiatief genomen voor het invoeren van de Corona-voucher. Deze voucher zorgt ervoor dat de reiziger niet gedupeerd wordt. Hij behoudt immers het recht op een toekomstige reis, ter waarde van de betaalde reissom. En aan de andere kant voorkomt de voucher dat reisorganisaties omvallen door de verplichting alle geboekte reizen terug te moeten betalen. Vanwege het grote maatschappelijke belang heeft de Corona-voucher ook de goedkeuring gekregen van het ministerie van Economische Zaken en van toezichthouder ACM, de Autoriteit voor Consument en Markt.

Met voortschrijdend inzicht en in overleg met de ANVR hebben we besloten de eerder aangekondigde administratiekosten bij inlevering van de Coronavoucher niet door te berekenen aan de gast. Daarbij behoud je als onze gast dus recht op 100% van je aanbetaalde reissom. Doordat bovendien de waarde van de voucher onder de dekking van het SGR valt, is voor jou als reiziger je geld gewaarborgd – Garantiefonds SGR betaalt jouw reis of betaalt jou je geld terug op het moment dat wij als organisatie failliet zouden gaan.
 

Het officiële en actuele reisadvies voor Spanje