Het Coronavirus

Reizen en Corona: De laatste stand van zaken


Update 14-09-2021

Hoe ziet reizen naar Mallorca er op dit moment uit?

Het toerisme op Mallorca ontwikkelt zich weer sterk en Mallorca ontvangt momenteel 60-70% van het normale aantal toeristen. Desondanks zijn de ontwikkelingen in de corona-indicatoren erg goed, wat aangeeft dat reizen zeer veilig georganiseerd worden en er geen grote besmettingsrisico’s ontstaan.

Al weken komen er ook steeds meer fietsgasten en het aantal boekingen neemt vooral de laatste weken sterk toe. Op dit moment kunnen wij alle geboekte reizen probleemloos uitvoeren en dit voorzien we ook voor de komende weken op deze manier. Drastische maatregelen zijn naar onze mening niet meer te verwachten vanwege de hoge vaccinatiegraad en stabiel lage coronacijfers.

Welke speciale eisen zijn er tijdens het transport naar Mallorca?
Naast de normale benodigdheden voor een vlucht (paspoort, instapkaart) zijn er slechts twee aanvullende maatregelen:

1. Je moet één van de volgende zaken kunnen aantonen:

o Herstel van Covid-19 in de afgelopen 6 maanden

o OF, volledige vaccinatie tegen Covid-19

o OF, een negatieve Covid-19 test, niet ouder dan 48 uur voor aankomst. Dit kan een PCR- of antigeentest zijn

2. Je moet binnen 48 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring invullen via de Spaanse gezondheidsdienst: www.spth.gob.es. Dit is een formailiteit en duurt ongeveer 5 minuten. Wij kunnen je hier desgewenst bij ondersteunen. Het resultaat is een QR-code die kan worden geprint of kann worden getoond op de mobiele telefoon.

Welke beperkingen zijn er ter plaatse?
In het binnen gedeelte van hotels en in cafés, restaurants en bars is een mondkapje verplicht. Bars zijn open tot 04.00 uur. Megaclubs en dancings (Megapark, discotheken) zijn momenteel gesloten. Dat betekent ook dat de sfeer op straat en in de hotels over het algemeen rustig is.

Binnen mogen maximaal 8 personen aan één tafel, buiten zijn 12 personen toegestaan. Er gelden geen beperkingen voor buitensporten en onze groepsritten vinden plaats met het gebruikelijke maximum van 16 gasten per groep.

Ons avondprogramma vindt plaats in een coronaproof lightversie en indien mogelijk buiten.

Wat gebeurt er in het onwaarschijnlijke geval dat reizen toch moeten worden geannuleerd?
Bij een corona-gerelateerde annulering van onze kant zullen we met SGR ondersteuning de pakketreizen volledig terugbetalen, minus administratiekosten.

Heb je nog vragen?
Wil je meer weten over de huidige situatie op Mallorca of wil je graag advies over jouw eigen reis? Neem dan contact met ons op via:

hotline: 0031 6 4784 2750
e-mail: info@fredrompelberg.com

Wij staan voor je klaar.

Familie Rompelberg en Team

Fred 268km, Tiny, Letizia en Jetse

——–

Via de onderstaande links vind je de belangrijkste actuele informatie:

Het officiële en actuele reisadvies voor Spanje

Extra aandacht voor de hygiëne


Ter plekke op Mallorca nemen we de nodige maatregelen met extra aandacht voor de hygiëne. We genieten ondertussen samen met onze gasten met volle teugen van de ideale fietsomstandigheden.

Sportieve en zonnige groeten,

Fred268km, Tiny, Letizia, Jetse en het hele team