Mallorca
Mallorca

… parel in de Middellandse Zee


Mallorca wordt zeer terecht het fietsparadijs genoemd. 
Het klimaat, de wegen, het afwisselende landschap, de gastronomie en culturele bezienswaardigheden vormen het perfecte decor voor je de perfecte fiets locatie in Zuid-Europa.
Of je nu door het vlakke binnenland fietst of door de heuvels of bergen, je zult versteld staan van de fantastische landschappen en unieke uitzichten.

Klimaat

Mallorca is niet zonder reden zo’n enorm populaire vakantiebestemming. Met milde winters, een hoog aantal zonuren en weinig regen biedt Mallorca jaarrond de perfecte omstandigheden voor sport en ontspanning.
 
In februari en maart is Mallorca op z’n mooist. Met groene uitgestrekte velden gevuld met amandelbomen in volle bloei is het een prachtig jaargetijde om Mallorca te bezoeken. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 14°C.
 
April is een zeer populaire fietsmaand op Mallorca. Het is op Mallorca warmer dan op het Europese vasteland en de eerste zonaanbidders melden zich op het strand. Je bent verzeker van arm- en beenstukloze ritten met een gemiddelde temperatuur van 17°C.
 
Mei en Juni zijn de eerste echte zomerse maanden op Mallorca. ’s Avonds zonder trui op het terras en tijdens het fietsen een heerlijke warme zon op armen en benen met een gemiddelde temperatuur rond de 25°C.
 

Routes

Mallorca heeft een goed onderhouden fietswegennet. Er is relatief weinig verkeer op het eiland. Het biedt een unieke combinatie tussen vlakke, heuvelachtige en bergachtige fietsmogelijkheden en alles op relatief korte afstand van elkaar.

Je kunt kiezen voor een uitdagende rit door de bergen of genieten van een dag vrij fietsen en gebruik maken van de vlakkere meer recreatieve routes.

Als gast van Fred Rompelberg is het mogelijk om onder begeleiding in middelgrote groeps etappes van hetzelfde niveau het eiland te ontdekken.

Onze groepsleiders kennen alle mooie routes, verstopte beklimmingen en prachtige terrasjes voor een welverdiende rust.

Ook kun je ervoor kiezen op eigen houtje ritten te maken met de fietskaart die je als gast van Fred Rompelberg krijgt.   

Mallorca op z’n mooist


World Heritage

 De bergrug ‘Serra  de Tramuntana’

De bergrug ‘Serra de Tramuntana’

De bergrug ‘Serra de Tramuntana’ kreeg op 27 juni 2011 de World Heritage Status van UNESCO, als gebied met een grote landschappelijke en culturele betekenis.
In deze bergrug vind je pittoreske dorpjes, waarin het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Onze begeleide routes nemen je mee naar dorpjes als Andratx, Deia en Valldemossa. Bestel een café con leche op een charmant dorpspleintje, terwijl je je benen even rust gunt.

Palma de Mallorca

Hoofdstad van dit prachtige eiland

Hoofdstad van dit prachtige eiland

Voor culinaire en culturele highlights ga je naar de hoofdstad, Palma de Mallorca. Met de bus vanuit onze hotels sta je op het centrale plein en vind je typische Mallorquiense markten, exclusieve boetieks, cultureel historische gebouwen (zoals de immense kathedraal van Palma) en verfijnde restaurants. Palma heeft als stad alles te bieden om op een (rust)dag een mooi uitstapje te maken.