Skip to main content

Voorwaarden


• U oefent de fietssportactiviteiten op Mallorca uit op eigen risico. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de verkeersregels in acht te nemen! Het Rompelberg Cycling Holidays Team is in geen enkel geval verantwoordelijk voor lichamelijke of materiële gebreken waarmee u geconfronteerd wordt tijdens uw (sport) activiteiten op Mallorca, ook in het geval als u rijdt in een groep met of zonder gids van het Rompelberg Cycling Holidays-Team.

• Een valhelm is verplicht op Mallorca. Het dragen van een helm is dan ook verplicht bij alle fietsactiviteiten die het Rompelberg Cycling Holidays Team organiseert.

• Het Rompelberg Cycling Holidays Team heeft geen aansprakelijkheid voor diensten en aanbiedingen van touroperators of reisbureaus en hun (beloofde) prestaties of de kwaliteit niveaus. Evenmin heeft het Rompelberg Cycling Holidays-Team aansprakelijkheid voor de prestaties van de hotels geboekt via het Rompelberg Cycling Holidays Team.

• De afstanden die voor begeleide groepstochten zijn aangegeven en de geplande gemiddelde snelheden zijn een indicatie van het karakter van de rit. Naargelang het profiel van het terrein, het weer en de wensen van de groepsleden kan daar van worden afgeweken.

• De huurder van een gehuurde fiets is verantwoordelijk voor alle defecten als gevolg van onzorgvuldige behandeling, vallen van de fiets, diefstal enz. De verplichte fietsverzekering is inclusief in de huurprijs en verzekert tegen schade door valpartijen of diefstal uit de fietsenkelder van het Rompelberg Cycling Holidays Team. Wij vragen u met uw huurfiets om te gaan alsof het uw eigen fiets is.

• Het Rompelberg Cycling Holidays Team neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor alle website-links waarnaar wordt doorverwezen op de website van Rompelberg Cycling Holidays. Dit betreft zowel de vorm als de inhoud ervan, daar wij geen invloed hebben op de vormgeving en voortdurende wijziging ervan.

Website en boekingsvoorwaarden


• De hele inhoud van deze website werd naar eer en geweten samengesteld. Het Rompelberg Cycling Holidays-Team neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele fouten, die er ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid, ingeslopen kunnen zijn.

• Prijzen zijn onder voorbehoud van technische fouten en kunnen variëren van dag tot dag, hotel of andere accommodatie.

• Ook zijn er verschillen mogelijk in seizoensgebonden prijzen of promotionele prijzen.

Boekingsvoorwaarden voor de reis die u bij ons boekt


• Het arrangement bevat hotel, transfer van de luchthaven naar uw hotel en terug, fietssportpakket en eventueel fietshuur. Vliegticket is exclusief.

 • Op het moment dat u de reis boekt en u de factuur ontvangt, dient er een aanbetaling van 20% te worden voldaan.

 

Voorwaarden algemeen


 • Rompelberg Cycling Holidays hanteert de ANVR-reizigersvoorwaarden
 • Naast deze voorwaarden gelden de volgende soepelere annulerings- en wijzigingsvoorwaarden.

Betalingsvoorwaarden:

 • Na boeking dien je een aanbetaling van 20% van de totale reissom te voldoen. Uiterlijk 30 dagen voor vertrek dient het restantbedrag te zijn voldaan.
 • Rompelberg Cycling Holidays rekent GEEN boekings- of reserveringskosten.
 • Je hebt echter de mogelijkheid om de huurfiets ter plaatse te betalen. Hiervoor wordt 10 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Wijzigingsvoorwaarden:

 • Je kunt een geboekte reis, met uitzondering van vluchten, tot 48 voor aankomst kosteloos wijzigen.
 • Een uitzondering op deze wijzigingsvoorwaarden zijn de door Rompelberg Cycling Holidays geboekte vluchten. Hiervoor gelden de wijzigingsvoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij (mogelijk wijzigingskosten en eventueel verschil in vluchttarief).

Annuleringsvoorwaarden:

 • Tot 48 uur voor vertrek is het, met uitzondering van vluchten, mogelijk kosteloos te annuleren. Als je een reis binnen 48 uur voor vertrek annuleert bedragen de annuleringskosten 50% van de totale reissom.
 • Een uitzondering op deze annuleringsvoorwaarden zijn de door Rompelberg Cycling Holidays geboekte vluchten. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Groepen vanaf 9 personen:

 • Voor groepsreserveringen gelden afwijkende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

 

Voorwaarden groepen


Betalingsvoorwaarden:

 • Na boeking dien je een aanbetaling van 20% van de totale reissom te voldoen. Uiterlijk 30 dagen voor vertrek dient het restantbedrag te zijn voldaan.
 • Rompelberg Cycling Holidays rekent GEEN boekings- of reserveringskosten.
 • Je hebt echter de mogelijkheid om de huurfiets ter plaatse te betalen. Hiervoor wordt 10 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Wijzigingsvoorwaarden:

 • Een geboekte reis is tot 2 maanden voor vertrek kosteloos te wijzigen. Vanaf 2 maanden voor vertrek is een wijziging altijd op aanvraag en zijn er wijzigingskosten mogelijk.
 • Een uitzondering op deze wijzigingsvoorwaarden zijn de door Rompelberg Cycling Holidays geboekte vluchten. Hiervoor gelden de wijzigingsvoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij (mogelijk wijzigingskosten en eventueel verschil in vluchttarief).

Annuleringsvoorwaarden:

 • Tot 2 maanden voor vertrek is het mogelijk om 20% van de totale groepsgrootte kosteloos te annuleren.
 • Tot 15 dagen voor vertrek is het mogelijk om nog 10% van de groepsgrootte kosteloos te annuleren.

Daarnaast gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
– Annuleringen tot 15 dagen voor vertrek: 25%
– Annuleringen tussen 14 dagen en 48 uur voor vertrek: 50%
– Annuleringen na 48 uur voor vertrek: 100%

Een uitzondering op deze annuleringsvoorwaarden zijn de door Rompelberg Cycling Holidays geboekte vluchten. Hiervoor gelden de (groeps)annulerings-voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

 

Voorwaarden fietsverhuur


1. Gedurende de huurperiode gaat de huurder met de fiets om alsof het zijn eigen fiets is.

 • De huurder is aansprakelijk voor elke schade ontstaan door diefstal, boze opzet of onvoorzichtigheid.
 • De huurder controleert bij de ontvangst van de fiets de gebruiksklare conditie van de fiets en de aanwezigheid van fietscomputer, pomp en reservetasje, bij verlies worden de kosten in rekening gebracht.

2. Bij verblijf buiten de Rompelberg hotels of bij losse verhuur wordt een kopie van een identiteitsbewijs gemaakt bij het ophalen van de huurfiets

3. Onderhoudsreparaties zijn voor rekening van de verhuurder, enig defect of mankement dien je te allen tijde te melden.

4. De huurfiets-schadeverzekering dekt uitsluitend schade door ongevallen en diefstal uit de Rompelberg fietskelders bij hotel Taurus Park, Jade, Llaut Palace, Fontanellas Playa en Rei del Mediterrani Palace, indien de fiets d.m.v. de ketting is afgesloten.

5. Gebruik van de huurfiets is op eigen risico.

 • De huurder dient op de hoogte te zijn van de geldende verkeersreglementen op Mallorca en leeft deze ook na.
 • Het Rompelberg Bicycle Team is niet verantwoordelijk voor lichamelijke of materiële schade , die de huurder oploopt of veroorzaakt tijdens het gebruik van de huurfiets, alleen of in groepsverband.

6. Rompelberg Cycling Holidays maakt foto’s tijdens de begeleide ritten en daarbuiten die mogelijk gebruikt worden voor marketingdoeleinden. Volgens de algemene voorwaarden ga je akkoord met deze fotoservice. Als je hier bezwaar tegen hebt, geef dit dan aan, dan zal daar vanzelfsprekend rekening mee gehouden worden.

 

 Toepasselijk recht en forumkeuze


1. Op de rechtsverhouding tussen partijen is Nederlands recht van toepassing.

2. Geschillen zullen uitsluitend worden beslecht door de bevoegde rechter van de Rechtbank Maastricht, Limburg Nederland.

Calamiteitenfonds

Rompelberg Cycling Holidays B.V. KvK: 68439865 is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is: – (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; – de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.” Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

SGR

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) Rompelberg Cycling Holidays B.V. KvK: 68439865 is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR- garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGRgarantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.