Skip to main content

AMACX SPORTS NUTRITION

Jouw voedingspartner bij Rompelberg

Bij Amacx Sports Nutrition zijn we trots om jouw voedingspartner te zijn tijdens jouw fietsvakantie bij Rompelberg. We streven ernaar om jouw fietservaring te verbeteren en je te helpen jouw doelen te overtreffen, zodat je het maximale uit elke kilometer kunt halen. Dankzij de samenwerking tussen Amacx en Rompelberg kun je erop vertrouwen dat jouw fietsreis nog completer wordt verzorgd en dat je optimaal bent voorbereid op het avontuur dat voor je ligt.

Maar daar stopt het niet. We staan klaar om je te helpen en geven je graag advies over hoe je onze producten het beste kunt gebruiken, zodat je volledig uitgerust en met een lichaam vol energie van start kunt gaan met jouw fietsavontuur!

15% Korting in de webshop van AMACX

Gebruik kortingscode: [Rompelberg15]
En ontvang 15% korting op je aankoop.

AMACX Webshop

De basis: hoe werkt ons lichaam?

Stel je lichaam voor als een krachtige machine, en net als elke machine heeft het brandstof nodig om te blijven draaien. Voor ons is die brandstof koolhydraten – koolhydraten worden snel omgezet in energie, waardoor ze ideaal zijn voor tijdens het fietsen. Maar, hoeveel hebben we eigenlijk nodig?

Maar hoeveel koolhydraten hebben we precies nodig?

Na zo’n 45 tot 90 minuten van intensief fietsen is onze brandstoftank leeg. Om een ‘hongerklop’ te voorkomen en jouw prestaties op peil te houden, is het van vitaal belang om op tijd bij te tanken tijdens jouw fietsreis. Hoe snel jouw brandstof opraakt, hangt af van diverse factoren, zoals jouw lichaamsbouw en de intensiteit van je inspanning. Zonder de juiste voeding kan deze voorraad niet worden aangevuld, wat kan leiden tot prestatieverlies!

Daarom hanteren wij het volgende koolhydratenschema als vuistregel:

DUUR INSPANNING HOEVEELHEID KOOLHYDRATEN
> 1 – 2 UUR30 – 60 gram per uur
> 2 – 3 UUR60 – 90 gram per uur*
> 2,5 UURTot 90 gram per uur*

*Bij een inname van minder dan 90 gram koolhydraten per uur, kies producten met een 2:1 koolhydraten ratio. Wil je meer dan 90 gram koolhydraten opnemen, kies dan voor de Turbo Line, met een 1:0.8 koolhydratenratio.

De basis: hoe werkt ons lichaam?

Kijkend naar de tabel hierboven, zie je dat als je bijvoorbeeld een lange afstand gaat fietsen, je elk uur tijdens de rit 90 gram koolhydraten moet aanvullen. Dat kan bijvoorbeeld met sportdrank, energierepen en -gels. Tijdens je reis vul je gratis je bidons met onze Energy Drink, waardoor je altijd gehydrateerd en energiek blijft. Bovendien zijn onze andere producten, zoals repen en gels, verkrijgbaar in de winkel van Rompelberg, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als je meer sportvoeding nodig hebt.

Maak je klaar voor succes 

Door op tijd bij te tanken met de juiste hoeveelheid koolhydraten, voorkom je een hongerklop en houd je je energieniveau op peil tijdens de hele fietstocht. Probeer voor je reis alvast te experimenteren met verschillende producten van Amacx tijdens je trainingen, zodat je tijdens jouw fietsreis precies weet wat voor jou werkt. Met onze producten ben je gegarandeerd klaar voor succes!